Til toppen

FAQ - Vanlige spørsmål

Ariens ønsker å besvare dine spørsmål. Vi har derfor besvart noen av de ofte stilte spørsmålene under. 

Reservedeler og tilbehør får du kjøpt hos våre forhandlere.
Bensin er ferskvare og bør ikke være eldre enn tre måneder. Alkylatbensin/Miljøbensin har lengre levetid og kan fint benyttes på våre produkter.
Zero Turn er en spakstyrt sitteklipper som er enkel å manøvrere (snur på 'femøringen'), du sitter oversiktlig og klipper inntil 50% raskere enn med andre sitteklippere. Det er også mindre vedlikehold på en Ariens Zero Turn i forhold til tradisjonelle sitteklippere
Ja, biokit leveres som ekstrautstyr til alle Ariens Zero Turn klippere.
Ja, LED arbeidslys/kjørelys finnes som ekstrautstyr for Ariens modeller som har veltebøyle.
Ja, det finnes tilhenger og tilhengerfeste som ekstrautstyr til de fleste Ariens Zero Turn klippere.
Du kan enten benytte fersk 95 oktan bensin eller alkylatbensin/miljøbensin, blå kanne.
Sett bensinkran i åpen posisjon, sett gassreguleringen midt i mellom lav og høy (Hvis mulig). Still choken på full. Trykk tre til fire ganger på 'primer', dvs gummienheten som spruter bensin rett inn i forgasseren og skru på tenningen. Deretter dra i snora eller benytt EL-start.
Drenér forgasser/tank, smør drivkjedet med olje, smør akslinger og tannhjul med fett samt smør opp alle øvrige smørepunkter. Se mer på denne videoen: https://youtu.be/RivXMU3YWO0 Du kan også be en Ariens forhandler ta service på din maskin.
Du bør peile og evt. etterfylle olje hver 5. brukstime på din Ariens snøfreser. Benytt syntetisk olje 05W30 om det er nødvendig å etterfylle.
En entrinns snøfreser mater inn og kaster ut snøen i ett trinn/en bevegelse. En totrinns snøfreser har en innmaterskrue som mater inn snøen og en utkastervifte som kaster ut snøen. Altså to trinn. Entrinnsfresere er ofte lette, enkle å manøvrere men uten fremdrift. De passer best for lett snø og mindre snømengder. For større snømengder og tung /våt snø anbefales totrinnsfresere.
Vi anbefaler årlig service av din Ariens snøfreser.
Easy start er et fjær-assistert startsystem som gjør det enklere å starte ECHO maskiner. Du starter enkelt på 1 eller 2 drag i snora.
ECHO X-series er en serie maskiner utviklet for profesjonelt bruk. Lang holdbarhet og driftstid, kraftige motorer og lav vekt.
ECHO High Torque er en serie gresstrimmere med 50% mer dreiemoment enn tradisjonelle gresstrimmere. Du kan benytte tykkere trimmertråd, maskinene har lav vekt og de har kapasitet som betydelig større trimmere.
Ja, ECHO har utviklet en proff topphåndsag på batteri. ECHO DCS-2500T har samme kapasitet og driftstid som tilsvarende bensin topphåndsag. Lav vekt, ingen vibrasjon og null utslipp.